Familien opfatter vi gerne som en base i livet - et sted, hvor vi har det godt hver for sig og med hinanden. Familien er et sted, hvor vi henter kærlighed, tryghed, omsorg og glæde i hverdagen.
Når vi danner familie, begynder vi en rejse, som vi ikke ved, hvor fører hen. Vi er fulde af håb og ønsker for de børn, vi får.
I de mange familier opstår der vanskeligheder, der gør, at de håb og drømme, vi har for vore børn og familie, brister. Der kan komme sygdom i familien, ulykker kan ramme og uforudsete ting kan vise sig.
De fleste af os vil opleve, at idealerne om vores familieliv udfordres af virkeligheden. Vi magter måske ikke at leve op til de idealer, vi har til dette at være forældre. Det kan også vise sig, at de børn, vi får, vælger anderledes, end vi havde forventet. Som forældre kan vi også opleve, at vore børn får udfordringer i tilværelsen, som vi ikke havde forudset.
Som udgangspunkt vil vi alle i en familie det bedste for hinanden. Men er vi kørt fast og ønsker at komme videre, kan familieterapi være hjælpsomt. I terapien er det gavnligt at se på familien som et system, hvor hver enkelt medlem spiller en vigtig rolle for helheden.
Hvordan foregår familieterapi?
Familier kan være udfordret på mange måder. Hvordan et forløb skal være, vil derfor blive tilpasset jeres unikke situation. Børn deltager på den måde og i det omfang, det er hensigtsmæssigt.
Terapi er naturligvis underlagt fuld tavshedspligt.